Russland: Rundt 20 skadd i storming av flyplass

Foto: NTB

Rundt 20 personer ble skadd da flere hundre antiisraelske demonstranter stormet en flyplass i Dagestan i Russland, ifølge lokale myndigheter.

Tilstanden er kritisk for to av de rundt 20 som ble skadd, opplyste lokale helsemyndigheter i den muslimske russiske republikken tidlig natt til mandag.

Flere hundre antiisraelske demonstranter stormet flyplassen søndag kveld da et fly som kom fra Israel, hadde landet.

Videoopptak som Reuters har fått tilgang til, viser en mobb, flesteparten av dem unge menn, som vifter med palestinske flagg og knuser glassdører mens de løper gjennom flyplassbygningen og rop «Allahu akbar».

Videoer i sosiale medier viser en gruppe demonstranter som prøver å nærme seg flyet. Flyet er av typen Sukhoi SuperJet SSJ-100-95B, RA-89141 fra selskapet Red Wings og ankom fra Tel Aviv.

Passasjerene på flyet er i sikkerhet, opplyste sikkerhetsstyrker til Reuters senere.

Et lite antall israelere og jøder som befant seg på flyplassen, ble isolert og brakt i sikkerhet, opplyser en sikkerhetskilde til den israelske avisen Haaretz.

Flyplassmyndigheten Rosaviatsias sikkerhetsstyrker opplyser at den hadde fjernet alle demonstrantene ved 22.20-tiden lokal tid.

Flyplassen holdes stengt til 6. november. Russiske myndigheter har beordret etterforskning av hendelsen.

I helgen ble et jødisk senter som er under oppføring i Naltsjik, hovedstaden i den nærliggende russiske republikken Kabardino-Balkaria, satt i brann, opplyser lokale nødetater der.

– Israel forventer at russiske myndigheter beskytter alle israelske statsborgere og alle jøder, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse søndag kveld.

USA fordømmer protestene

– USA fordømmer på det sterkeste de antisemittiske protestene i Dagestan i Russland, sier talskvinne Adrienne Watson i Det hvite hus’ nasjonale sikkerhetsråd.

– USA står utvetydig sammen med hele det jødiske samfunnet idet vi er vitner til en global oppblomstring av antisemittisme, sier hun.

Det var søndag kveld at en mobb på flere hundre personer stormet en flyplass i Dagestan da et fly landet fra Israel. Der ropte de antisemittiske slagord. Unge menn med palestinske flagg løp gjennom flyplassbygningen, knuste glassdører og ropte «Allahu akbar».

Lokale myndigheter opplyser at passasjerene på flyet var i sikkerhet og at israelere og jøder som var på flyplassen, ble isolert og brakt i sikkerhet.

ANNONSE
Forrige artikkelBodø kommune støtter Norwegians oppkjøp av Widerøe
Neste artikkelDropper langdistanserutene – Leverer tilbake alle Boeing 787-fly