Hangar.no
- Foto: Hangar.no
Internasjonalt

Ryanair ber flyplasser slutte å servere alkohol – vil selv fortsette å selge ombord

Det irske flyselskapet Ryanair har kommet med et forslag om at flyplasser som det irske selskapet flyr fra, begrenser antall solgte alkoholholdige drikker til to glass per passasjer, og slutter å selge alkohol før klokken 10 på formiddagen. Men selv vil selskapet fortsette å selge alkohol ombord.

Bakgrunnen er en hendelse for kort tid siden der tre passasjerer måtte kastes av et fly mellom Dublin og Ibiza sist søndag. Flyet måtte mellomlande i Paris ettersom de tre var svært beruset og lagde bråk ombord. Det fikk begeret til å renne over for det irske flyselskapet.

De tre hadde drukket store mengder alkohol før flyturen startet.

En talsmann for selskapet mener at flyplassene som serverer alkohol til reisende. skyver et sikkerhetsproblem over på flyselskapene som får berusede personer ombord i sine fly.

De tre passasjerene ble arrestert på flyplassen i Paris.

Men selv om Ryanair ønsker at flyplassene skal stoppe alkoholsalget før 10.00 på formiddagen, vil selskapet ikke høre snakk om sitt eget salg av alkohol ombord. Der mener talsmannen for selskapet at det ikke er et team ettersom det selges lite alkohol ombord og flyene kun flyr på kortdistanser i Europa, melder avisen Express i Storbritannia.

Men fra litt uventet hold får Ryanair lite forståelse for sitt «alkoholproblem». Selskapet Aer Lingus sier til Irish Times at det er etterhvert flyselskaps ansvar å følge med på passasjerer som kommer ombord i flyene, dersom noen virker beruset eller er påvirket av alkohol, skal de nektes å bli med på flyturen. Hos Aer Lingus opplyser en talsmann at selskapets ansatte er opplært til å avdekke slike tilfeller før flyturen starter.

Både britiske og irske flyplasser sier til den britiske avisen at dette er et lite problem som inntreffer men en liten gruppe passasjerer. Å da skulle nekte alle å ta seg en liten drink eller en øl før flyturen blir derfor urettferdig og helt uaktuelt.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Turkish Airlines tilbyr passasjerer å spise når de selv vil

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn