Hangar.no
Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair får erstatning fra Boeing

Det irske flyselskapet Ryanair har fått en tilbakebetaling tilsvarende 250 millioner euro fra den amerikanske flyprodusenten Boeing. Det er en del av kompensasjonsavtalen de to partene har inngått etter at Boeing ikke har klart å levere 30 fly av typen MAX som planlagt de to siste årene.

I følge The Irish Times vil det første 737 MAX-flyet bli levert til Ryanair i løpet av første kvartal 2021, noe som er nært innpå to år etter opprinnelig dato for leveranse.

Fortsatt er ikke Ryanair i havn med erstatning fra Boeing, da begge parter er enige om at det endelige oppgjøret skal gjøres ferdig først når MAX-flyene er godkjent for å fly igjen, og første flyet er levert.

Ryanair har 135 MAX-fly i bestilling, og har planer om å legge inn en bestilling for ytterligere fly av denne typen.

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer