Lavprisselskapet Ryanair sikler på langdistanseoperasjonen til det irske flyselskapet Aer Lingus, derfor har selskapet på nytt lagt inn støtet for å få kjøpt og overtatt Irlands nasjonale flyselskap.

Politiske samtaler er i gang i Dublin med heftig diskusjoner etter det overraskende budet på 1,30 euro per aksje i flyselskapet.

Irske aviser er i dag fulle av intervjuer og artikler om at Ryanairs sjef Michael O’Leary nå øyner en rask vei til å kunne starte de lenge etterlengtede langdistanseflyvningene lavprisgiganten har ønsket seg.

For Ryanair er et oppkjøp av Aer Lingus bli den inngangsporten selskapet trenger for å stikke avgårde med lavprisreiser mellom Europa og USA. Rutene Aer Lingus har med tilhørende slots til New York, Boston og Chicago vil være perfekte for Ryanair, skulle de klare å få til en overtagelse av det irske nasjonale flyselskapet.

Ryanair har ved tidligere anledninger sagt at de ønsker å starte opp ruter til USA for en pris på rundt 8 britiske pund per billett.

Gode sjanser

Flere analytikere i Irland tror sjansene har økt for at Ryanair nå klarer å få til en avtale om kjøp av Aer Lingus, aldri tidligere har prisen fra en interessent vært så høy per aksje, derfor er det også av stor interesse å vurdere tilbudet, sier en talsmann for det irske regjering.

 

ANNONSE
Forrige artikkelKorean Air fornærmet innbyggere på ny destinasjon
Neste artikkelThai A380 ute av hangaren