14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Ryanair forbereder seg for langdistanseflyvninger

Lavprisselskapet Ryanair sikler på langdistanseoperasjonen til det irske flyselskapet Aer Lingus, derfor har selskapet på nytt lagt inn støtet for å få kjøpt og overtatt Irlands nasjonale flyselskap.

Politiske samtaler er i gang i Dublin med heftig diskusjoner etter det overraskende budet på 1,30 euro per aksje i flyselskapet.

Irske aviser er i dag fulle av intervjuer og artikler om at Ryanairs sjef Michael O’Leary nå øyner en rask vei til å kunne starte de lenge etterlengtede langdistanseflyvningene lavprisgiganten har ønsket seg.

For Ryanair er et oppkjøp av Aer Lingus bli den inngangsporten selskapet trenger for å stikke avgårde med lavprisreiser mellom Europa og USA. Rutene Aer Lingus har med tilhørende slots til New York, Boston og Chicago vil være perfekte for Ryanair, skulle de klare å få til en overtagelse av det irske nasjonale flyselskapet.

Ryanair har ved tidligere anledninger sagt at de ønsker å starte opp ruter til USA for en pris på rundt 8 britiske pund per billett.

Gode sjanser

Flere analytikere i Irland tror sjansene har økt for at Ryanair nå klarer å få til en avtale om kjøp av Aer Lingus, aldri tidligere har prisen fra en interessent vært så høy per aksje, derfor er det også av stor interesse å vurdere tilbudet, sier en talsmann for det irske regjering.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer