7.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair hevder å være lavest på CO2 utslipp i luften – Blir satt på plass av miljøforkjemper

Det irske flyselskapet Ryanair kunngjorde i dag at selskapet er det «grønneste» i Europa. I ølge tall fra selskapet selv hevder flyselskapet at det leverer det laveste CO2 utslippet per passasjer og fløyet kilometer, av alle flyselskap i Europa.

Årsaken skal være at selskapet har den høyeste frekvensen på fyllingsgrad av flyselskap i EU, og at flyflåten er en av de yngst i trafikk.

Ryanair skriver at CO2 mengden per passasjer/kilometer er 67 gram p.a. Et tall som innen 2030 skal være nede under 60 gram. Selskapet skriver at det er langt lavere enn det Lufthansa, British Airways og Air France KLM genererer med over 120 gram p.a per passasjer/kilometer.

Bare tull

Det miljøforkjempende reiseselskapet Responsible Travel i Storbritannia er ikke nådig i sin kritikk av tallene fra det irske flyselskapet.

-Ryanair hevder å være det «grønneste» flyselskapet, det er falsk informasjon. Selskapet har rett i at CO2 utslippet per passasjer er langt lavere enn flere av konkurrentene, men skalaen og veksten Ryanair står for oppveier denne effekten, det sier Justin Francis som er gründer bak Responsible Travel.

Francis hevder på sin side at Ryanair er nummer 10 på listen over selskap i Europa med høyest forurensning, skriver Travel Mole.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer