Ryanair hevder å være lavest på CO2 utslipp i luften – Blir satt på plass av miljøforkjemper

Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair kunngjorde i dag at selskapet er det “grønneste” i Europa. I ølge tall fra selskapet selv hevder flyselskapet at det leverer det laveste CO2 utslippet per passasjer og fløyet kilometer, av alle flyselskap i Europa.

Årsaken skal være at selskapet har den høyeste frekvensen på fyllingsgrad av flyselskap i EU, og at flyflåten er en av de yngst i trafikk.

Ryanair skriver at CO2 mengden per passasjer/kilometer er 67 gram p.a. Et tall som innen 2030 skal være nede under 60 gram. Selskapet skriver at det er langt lavere enn det Lufthansa, British Airways og Air France KLM genererer med over 120 gram p.a per passasjer/kilometer.

Bare tull

Det miljøforkjempende reiseselskapet Responsible Travel i Storbritannia er ikke nådig i sin kritikk av tallene fra det irske flyselskapet.

-Ryanair hevder å være det “grønneste” flyselskapet, det er falsk informasjon. Selskapet har rett i at CO2 utslippet per passasjer er langt lavere enn flere av konkurrentene, men skalaen og veksten Ryanair står for oppveier denne effekten, det sier Justin Francis som er gründer bak Responsible Travel.

Francis hevder på sin side at Ryanair er nummer 10 på listen over selskap i Europa med høyest forurensning, skriver Travel Mole.

ANNONSE
Forrige artikkelStort beslag på Oslo Lufthavn tirsdag
Neste artikkelSiste flyvning med Boeing 747 jumbojet for EVA