Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

Ryanair kan bli rammet av den største streiken i historien blant ansatte

Det irske flyselskapet Ryanair er ikke i mål med å få orden i rekkene av ansatte, med flere streiker friskt i minnet fra denne sommeren, er det på vei en enda større streik.

Nå truer fagforeningene i Italia, Portugal, Spania, Belgia og Nederland med å sette i gang den største streiken selskapet noen gang har sett i sin historie. Den 13. september blir det redegjort for når en eventuell streik vil bli satt i gang, trolig siste uken i september.

I følge den irske avisen The Independent skal det ha blitt gjennomført et stormøte med kabinansatte, piloter og bakkeansatte i Roma forrige uke.

Aksjonærene i Ryanair skal i følge avisen avholde et møte 20. september, det som blir utfallet av møtet vil avgjøre om fagforeningene maner til den største streiken i selskapets historie.

De ansatte krever at det inngås arbeidsavtaler med utgangspunkt i lovverket for landet der basene ligger, ikke at alle skal følge irsk lovverk og ha en kontrakt som følger irske regler uansett hvor de ansatte har basen sin.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia