Ryanair kutter ruter i Storbritannia – Tvinges til å registrere flyene på engelsk register

Foto: Boeing/Ryanair

Det irske flyselskapet Ryanair har havnet i munnhuggeri med det britiske luftfartstilsynet. Flyselskapet mener britiske myndigheter har endret spillereglene etter at landet gikk ut av EU 1. januar 2021.

Årsaken til at selskapet tar på vei er at britiske myndigheter nå nekter selskapet å operere rutene de flyr fra det britiske markedet og innlands samt internasjonalt. Årsaken er at Brexit har medført en endring fra 1. januar i år, der alle selskap som skal operere i det britiske markedet, med selskap registrert i Storbritannia, må ha engelsk registrering på sine fly.

Ryanair leier inn på wet-lease basis fly fra sitt irske hovedselskap, til Ryanair UK. Men kun ett fly er registrert i det britiske luftfartsregisteret. CAA i Storbritannia sier at det på ingen måte er en plutselig endring i regelverket, og at dette har vært klart lenge at ville bli slik.

På samme måte som at Wizz Air UK har registrert sine fly med britisk registrering, sier CAA at Ryanair UK må gjøre det samme om de skal fortsette å fly med sitt datterselskapet i Storbritannia.

Ryanair har svart med å trekke ut 12 innlands og europeiske ruter fra sine operasjoner i landet.

I følge Aviation Week Network er det britiske luftfartstilsynet klare på at det ikke er noen regler som har endret seg på kort varsel, men noe som har vært planlagt lenge.

ANNONSE
Forrige artikkelNok et flyselskap forberede siste flyvning med Boeing 747 i passasjerutgave
Neste artikkelSatser på flyvninger til London