12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair må betale piloter erstatting etter at base ble lagt ned

Da pilotene ved Ryanairs base i Eindhoven i Nederland streiket i 2018 mot endringer i pensjon og tillegg, valgte selskapet å avslutte sin base ved flyplassen.

Nå har domstolen i Nederland dømt Ryanair til å betale mellom 380.000 Euro og 480.000 Euro i erstatting til de åtte pilotene som fikk sine kontrakter oppsagt da basen ble lagt ned.

Pilotene ved basen hadde streiket to ganger da selskapet la ned basen. I følge nettstedet DutchNews skal den nederlandske domstolen ha gitt klar beskjed til selskapet at det ikke er noen synlig god grunn til at basen plutselig måtte legges ned, og at det minner mer om sanksjoner mot de ansatte som følger av streikene.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer