8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Ryanair må inn på teppet hos IAA

Ryanair kan få en utfordring med å fortsette sitt kjør med å ta betalt ekstra for sitteplasser ved nødutgangene, problemet er når ingen betaler ekstra blir setene stående tomme.

Nå har luftfartstilsynet i Irland (IAA) igangsatt en undersøkelse hva tomme seterader ved nødutgangene har av betydning i en nødsituasjon. IAA mener det kan stå om å redde liv eller ikke hvis praksisen fortsetter og seteradene står tomme.

IAA mener også at Ryanair og alle andre flyselskap som tar ekstra betalt for å sitte ved nødutgangen utsetter de andre passasjerene for en livsfarlig situasjon, ettersom det ved et nødstilfelle vil være behov for at passasjerene åpner nødutgangene som befinner seg ved seteradene. Står disse seteradene ofte tomme og det skjer en alvorlig hendelse med røyk i kabinen kan det få fatale følger når andre passasjerer må lete seg fram til seteradene med nødutganger, mener tilsynet.

IAA har nå innkalt  flyselskapet Ryanair til et møte hvor saken skal diskuteres grundig melder britiske medier.

Flyselskapet på sin side sier de ikke ser dette som et problem da de mener alle passasjerene får samme sikkerhetsinstrukser og må handle deretter.

Ryanair sier det må være opp til passasjerene foran og bak seteradene med nødutganger, å få åpnet dørene hvis det skulle bli behov for dette.

Det koster 10 pund ekstra for en reisende å få lov til å sitte ved nødutgangene på et Ryanair fly.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer