23.7 C
Oslo
08/08/20
Hangar.no
Foto: Ryanair

Ryanair og Wizz Air krangler om bruken av navn på flyselskap

Det irske flyselskapet Ryanair velger nå å går rettens vei mot en avgjørelse tatt av en domstol i Ungarn, som forbyr selskapet å bruke navnet Buzz på flyselskapet som skal fly til destinasjoner i landet.

Det er likheten mellom navnene og uttalen av Buzz og Wizz, som flyselskapet Wizz Air har gått til rettssak mot Ryanair for.

Buzz har frem til nå fløyet under navnet Ryanair Sun i følge nettstedet Ch-Aviation. Nå er navnet endret til Buzz, og selskapet er registrert i Polen.

Selv om Ryanair ikke benytter Buzz-navnet i markedsføring, ei heller i Ungarn, har Wizz Air allikevel valgt å gå til sak mot selskapet ettersom bruken av Buzz fremkommer i forbindelse med charterflyvninger for turoperatører i Polen.

Andre nyheter

Irske CityJet trolig reddet fra konkurs

Hans Olav Nyborg

Minst 76 passasjerer har ankommet Amsterdam Schiphol med koronaviruset

Hans Olav Nyborg

Forsøker å selge flymodeller for å dekke gjeld til flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer