Hangar.no
Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair: Risikerer ikke ha 737 MAX på plass sommeren 2020

Det irske flyselskapet Ryanair kunngjorde i dag mandag at selskapet risikerer nå ikke å ha noen av sine 737 MAX-fly på plass til neste sommer.

Dersom flyene ikke kommer i luften igjen innen kort tid har selskapet liten tro på at de har tilgjengelig kapasitet med MAX-fly kommende sommersesong. Selskapet skriver i en pressemelding at det nå har nedjustert forventningene om leveranse av nye 737 MAX fra 30 til 20 fly i 2020.

Ryanair har allerede kuttet i forventningene rundt passasjerantallet for kommende år, men sier at det nå ikke er noen vits i å justere noe mer før en vet mer med sikkerhet når flyene kan benyttes og ikke minst leveres fra Boeing.

Ryanair skal operer en egen versjon av MAX-flyene som heter Boeing 737 MAX 200. Denne versjonen kan ta opptil 210 passasjerer, mens Boeings 737 MAX 8 som blant annet Norwegian opererer kan ta opptil 189 passasjerer.

737 MAX 200 får en ekstra nødutgang på grunn av antallet passasjerer ombord i flytypen. Flytypen har de samme mål og størrelse som 737 MAX 8. Ryanair har 135 slike fly i bestilling.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer