14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Ryanair: SAS er dumme som etterkommer forbrukerrådet

Ryanair har på nytt gjort seg upopulære i Sverige ved å fornærme myndighetene og det faktum at svensker ikke følger EU-regler når det gjelder passasjerenes rettigheter ved en flyreise.

I et intervju med Sveriges Televisjon haglet beskyldningene om at reporteren reiste trolig gratis med SAS hele tiden og trolig elsket SAS over alt annet.

Ryanair nekter å etterkomme vedtak i klagesaker som er behandlet i det svenske forbrukerrådet.

Intervjuet ble gjort med talsmann for selskapet, Stephen McNamara på lørdag;

McNamara; Ryanair følger lovene i alle tilfeller, vi flyr til 27 land og kan ikke holde oversikt over hva alle lokale byråkrater kommer opp med av oppskrifter på hva vi som flyselskap skal og ikke skal.

SVT Reporter: Men, det er det ikke urettferdig konkurranse hvis dere velger og ikke følge det svenske forbrukermyndighetenes vedtak i klagesaker, mens SAS følger disse hver gang?

McNamara; Ok, og whippy-doo for dem, de er dumme som gjør det og følger vedtakene, jeg har ingen interesse av hva en svensk forbrukerorganisasjon mener og om….(avbrutt av reporter)

SVT reporter;…Det er ikke en svensk forbrukerorganisasjon, men svenske forbrukermyndigheter!

McNamara; Hvorfor følger de da ikke regleverket fra EU?

SVT Reporter; Stiller du spørsmålstegn ved hvorfor svenske myndigheter ikke følger regelverket gjeldene i EU?

McNamara; Ja, din sak er helt absurd og irrelevant, og helt uten poeng. Du elsker trolig SAS som selskap og flyr gratis med dem hele tiden så mye du vil. Vi snakker her om rundt 50 klagesaker ut av over 24,5 millioner passasjerer gjennom Skandinaviske flyplasser de siste fire årene. Ryanair forholder seg til regelverket gjeldene i EU under EU261 paragrafen.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer