-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair ser for seg ytterligere forsinkelser i MAX-leveransen

Det irske flyselskapet Ryanair forbereder seg på ytterligere forsinkelser i leveransene av sine nye Boeing 737 MAX 200. I et intervju denne uken med avisen Wirtschaftswoche, sier direktør for selskapet Michael O’Leary at planen var i utgangspunktet at selskapet skulle få levert 58 MAX 8 200 fly i løpet av 2020.

I løpet av 2019 har dette antallet blitt redusert til først 30 fly, deretter 20, og mot slutten av året kun ti fly. Nå sier O’Leary at slik det ser ut nå er det trolig kun snakk om fem fly, og det første kommer trolig ikke før i oktober i år, noe som kommer som følger av samtaler med produsenten.

Ryanair har 135 fly av den spesielle utgaven av MAX, som har plass til flere passasjerer, og ekstra nødutganger. Det er kun Ryanair og Vietjet som har denne versjonen som spesialbestilling.

Turkish Airlines, Icelandair, TUI og Southwest Airlines har alle fått en avtale med Boeing om kompensasjon for at MAX-flyene ikke er levert og står på bakken, Ryanairs O’Leary sier i intervjuet at han ikke forhandler med Boeing før etter at flyene er levert.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer