Foto: Hans O. Nyborg

Det østerrikske datterselskapet av Ryanair, Laudamotion, kan risikere å gå på et økonomisk tap på rundt 50 millioner euro i 2019. Nå tar eierselskapet Ryanair grep og setter hardt mot hardt.

Laudamotion må bli mer effektive og kutte kostnader skal det overleve. I et brev fra direktør Andreas Gruber til de ansatte i flyselskapet, går det frem at det dårlige resultatet for flyselskapet er et resultat av “høye drivstoffkostnader, svært lave priser, betydelig lønnsøkning og ineffektivitet av de ansatte.”

Selskapet som har sin hovedbase i Wien og flyr en flåte med Airbus-fly. Ryanair vurderer nå om de planlagte fire nye Airbus-flyene som skal inn i flåten skal droppes, til fordel for å overføre Boeing 737-800 fra moderselskapet.

I følge nettstedet ATW sliter Laudamotion med å få Airbus-flyene til å bli så effektive og ha lave driftskostander som Ryanair har på sine Boeing-fly. I tillegg er Wien som en base svært dyr i drift for selskapet.

Ledelsen i selskapet har denne uken hatt møter med fagforeningene som representerte ansatte, for å diskutere endringer i den langsiktige tariffavtalen med de kabinansatte og pilotene. Ønsker er å inkludere en implementering av et fast vaktmønster.

Ryanair kjøpte 75 prosent av selskapet i 2018, kort tid før selskapet hadde blitt slått konkurs.

ANNONSE
Forrige artikkelStore tap for Icelandair i andre kvartal – Vurderer en ren Airbus-flyflåte
Neste artikkel25 biler og 12 hus ble truffet av motordeler fra et Norwegian-fly