Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair setter hardt mot hardt – Laudamotion må bli mer effektive

Det østerrikske datterselskapet av Ryanair, Laudamotion, kan risikere å gå på et økonomisk tap på rundt 50 millioner euro i 2019. Nå tar eierselskapet Ryanair grep og setter hardt mot hardt.

Laudamotion må bli mer effektive og kutte kostnader skal det overleve. I et brev fra direktør Andreas Gruber til de ansatte i flyselskapet, går det frem at det dårlige resultatet for flyselskapet er et resultat av «høye drivstoffkostnader, svært lave priser, betydelig lønnsøkning og ineffektivitet av de ansatte.»

Selskapet som har sin hovedbase i Wien og flyr en flåte med Airbus-fly. Ryanair vurderer nå om de planlagte fire nye Airbus-flyene som skal inn i flåten skal droppes, til fordel for å overføre Boeing 737-800 fra moderselskapet.

I følge nettstedet ATW sliter Laudamotion med å få Airbus-flyene til å bli så effektive og ha lave driftskostander som Ryanair har på sine Boeing-fly. I tillegg er Wien som en base svært dyr i drift for selskapet.

Ledelsen i selskapet har denne uken hatt møter med fagforeningene som representerte ansatte, for å diskutere endringer i den langsiktige tariffavtalen med de kabinansatte og pilotene. Ønsker er å inkludere en implementering av et fast vaktmønster.

Ryanair kjøpte 75 prosent av selskapet i 2018, kort tid før selskapet hadde blitt slått konkurs.

Andre nyheter

Direktør for flyselskapet Garuda smuglet Harley med selskapets fly

Hans Olav Nyborg

Ser du hva som mangler i denne bagasjetraktoren? Tester automatiske slike…

Hans Olav Nyborg

Richard Branson trekker seg fra salg av Virgin Atlatic-aksjer til Air France/KLM

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer