-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ryanair sier opp leieavtale på 30 Airbus-fly – Vil kun ha Boeing i flåten

Det irske flyselskapet Ryanair har bestemt seg for å si opp leieavtalen for 30 Airbus A320 som i dag leies av datterselskapet Lauda. I følge Reuters skal selskapet satse på å kun ha Boeing-fly i flåten fremover.

Ryanair kjøpte selskapet Lauda i Østerrike i 2018, og med på kjøpe fulgte en leieavtale for 30 Airbus-fly.

Selskapet har hatt pågående samtaler med Airbus om kjøp av Airbus A321 til flåten, men nå sier Michael O Leary at disse samtalene ikke har ført frem, og at det ikke er noen vits å fortsette forhandlinger med produsenten.

Flere analytikere i Europa ser på utspillet som et forsøk på å legge press på Airbus, og for å få den prisen Ryanair er villig til å betale. Datterselskapet Lauda skulle etter planen ha fått levert 15 nye Airbus A320neo de kommende månedene, men nå mener direktøren at flåten må reduseres fremfor å økes.

O’Leary sier til Reuters at arbeidet med å bytte ut dagens A320 hos Lauda med Boeing 737 fra flåten til moderselskapet vil starte i løpet av de neste månedene.

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

Avlyser Paris Air Show 2021

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer