Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair har bestemt seg for å si opp leieavtalen for 30 Airbus A320 som i dag leies av datterselskapet Lauda. I følge Reuters skal selskapet satse på å kun ha Boeing-fly i flåten fremover.

Ryanair kjøpte selskapet Lauda i Østerrike i 2018, og med på kjøpe fulgte en leieavtale for 30 Airbus-fly.

Selskapet har hatt pågående samtaler med Airbus om kjøp av Airbus A321 til flåten, men nå sier Michael O Leary at disse samtalene ikke har ført frem, og at det ikke er noen vits å fortsette forhandlinger med produsenten.

Flere analytikere i Europa ser på utspillet som et forsøk på å legge press på Airbus, og for å få den prisen Ryanair er villig til å betale. Datterselskapet Lauda skulle etter planen ha fått levert 15 nye Airbus A320neo de kommende månedene, men nå mener direktøren at flåten må reduseres fremfor å økes.

O’Leary sier til Reuters at arbeidet med å bytte ut dagens A320 hos Lauda med Boeing 737 fra flåten til moderselskapet vil starte i løpet av de neste månedene.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no