Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair har bekreftet overfor Flight Global at selskapet utsetter leveransen av sine første fem Boeing 737 MAX 200 til vinteren.

Selv om MAX-flyene skulle komme seg i luften igjen, og leveransene fra Boeing skulle starte opp igjen denne sommeren, har lavkostselskapet bestemt seg for å utsette leveransen til oktober eller november i år.

Flyselskapet sier de har full tillit til MAX-flyene og har 2010 MAX-200 i bestilling. De første flyene skulle etter planen ha blitt levert i sommer, men ble utsatt på grunn av at MAX-flyene ble satt på bakken.

Selskapet skriver i en kort pressemelding at det forventer at Boeing tar kostnadene ved at MAX-flyene ikke blir levert som planlagt og avtalt.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no