Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian har valgt å ta 57 passasjerer med inn i rettsalen, og vil bevise at avgjørelser hos Forliksrådet i favør av passasjerene er feil.

I følge E24 skal Norwegian møte de 57 passasjerene i Ringerike, Asker og Bærum tingrett der saken dreier seg om kansellerte eller forsinkede fly, og kravet de reisende har på tilbakebetaling.

I følge Norwegian er selskapet uenige med Forliksrådet i disse sakene der passasjerene har fått sakene avgjort i sin favør med krav om full tilbakebetaling.

– Vi bestrider ikke refusjonskravene deres, og spørsmålet er bare om kravene omfattes av rekonstruksjonsplanen, skriver kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i en e-post til E24.

Sakene stammer fra tiden før koronapandemien slo til for fullt, men Norwegian mener at selskapet er forpliktet til de føringene som ble gitt gjennom rekonstruksjonen som ble gjennomført i 2021.

Denne sa blant annet at alle kreditorer til flyselskapet hadde krav på fem prosent av sine krev, det innebærer at Norwegian ikke lenger skyldte passasjerene mer enn fem prosent av den summen de mente de hadde krav på skriver E24.

– Vi synes det er leit at disse sakene i det hele tatt er nødt til å finne sted, men vi er av prinsipielle grunner nødt til å søke denne avklaringen og få Forliksrådets uriktige dommer omgjort, skriver Tuman.

ANNONSE
Forrige artikkelMAX: Rapport fremhever feil på feil fra FAA
Neste artikkelFår ikke fly med EU-fly til Storbritannia