16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Saksøker Estonian Air etter avtalebrudd

Estonian Air får nå et søksmål rettet mot seg etter at flyselskapet hoppet av kjøpskontrakten på nye fly fra produsenten Bombardier.

Det er flyprodusenten som nå tar flyselskapet igjennom rettsapparatet i Canada, for brudd på kjøpskontrakten for Bombardier CRJ-900 som selskapet la inn bestilling på i 2010, men som ble kansellert til fordel for kjøp av fly fra Embarer.

Fikk ikke bankgaranti

Avtalen ble droppet ettersom styret i Estonian Air ikke fikk gode nok garantier på lånebeløpet til kjøpet fra Export Development Canada. I følge Estonian Air ville det ikke bli nær nok kapital til å betale for flyene og derfor traff selskapet seg ut av kjøpekontrakten.

Nå mener flyprodusenten i Canada at selskapet i Estland ikke hadde noen klausul som skulle tilsi at det var en forutsetning for at EDC ga tilstrekkelig lånegaranti at kjøpet kunne gjennomføres.

5 fly i avtalen

Avtalen med Bombardier var kjøp av tre CRJ-900 med opsjon på ytterligere to fly. Avtalen i 2010 var en erstatting av en tidligere kjøpsavtale inngått av SAS på vegne av både Estonian Air, Air Baltic og SAS.

Foto: Bombardier

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer