Estonian Air får nå et søksmål rettet mot seg etter at flyselskapet hoppet av kjøpskontrakten på nye fly fra produsenten Bombardier.

Det er flyprodusenten som nå tar flyselskapet igjennom rettsapparatet i Canada, for brudd på kjøpskontrakten for Bombardier CRJ-900 som selskapet la inn bestilling på i 2010, men som ble kansellert til fordel for kjøp av fly fra Embarer.

Fikk ikke bankgaranti

Avtalen ble droppet ettersom styret i Estonian Air ikke fikk gode nok garantier på lånebeløpet til kjøpet fra Export Development Canada. I følge Estonian Air ville det ikke bli nær nok kapital til å betale for flyene og derfor traff selskapet seg ut av kjøpekontrakten.

Nå mener flyprodusenten i Canada at selskapet i Estland ikke hadde noen klausul som skulle tilsi at det var en forutsetning for at EDC ga tilstrekkelig lånegaranti at kjøpet kunne gjennomføres.

5 fly i avtalen

Avtalen med Bombardier var kjøp av tre CRJ-900 med opsjon på ytterligere to fly. Avtalen i 2010 var en erstatting av en tidligere kjøpsavtale inngått av SAS på vegne av både Estonian Air, Air Baltic og SAS.

Foto: Bombardier

 

ANNONSE
Forrige artikkelFjeld måtte gå fra Torp-stilling på dagen
Neste artikkelNordic Aviation bestiller 12 CRJ1000