16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Foto: Torp

Sandefjord Torp får fritak for innflyvningsavgift

Sandefjord Lufthavn Torp har fått fritak for å betale innflyvningsavgift, av Samferdselsdepartementet. Ledelsen ved flyplassen som er privat eid, har i flere år forsøkt å nå frem til et fritak. Nå er det blitt gjennomført fra departementet.

– Dette er en gledens dag. Vi har i mange år arbeidet for å få bekreftet at vi ikke skal betale denne avgiften, og det en lettelse å endelig få dette bekreftet, sier administrerende direktør ved Sandefjord Torp Lufthavn Gisle Skanse.

Avinor har lenge ønsket at Torp Sandefjord skal betale for tjenesten, og dette ville ha påført flyplassen i Vestfold enorme utgifter og gått ut over driften.

Samferdselsdepartementet har valgt å gi flyplassen fritak fordi den er privat, og fordi den ikke mottar noen økonomisk støtte fra staten slik Avinors flyplasser gjør.

Innflyvningsavgiften ville dersom Torp skulle ha betalt denne tilsvart rundt 15. millioner kroner. Saken har pågått siden 2010, hvor Avinor også har krevd betaling fra samme år og frem til i dag.

Andre nyheter

Ber norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten

Hans Olav Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Hans Olav Nyborg

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer