Hangar.no
Foto: Vegard Rove Stuen
Norge

Sandefjord Torp tar i bruk ILS CAT II

Torp tar i dag i bruk et nytt innflygings landingssystem, ILS CAT ll. Dette vil bedre regulariteten ved lufthavna og gjøre Torp mer attraktiv for flyselskapene.

CAT II innebærer at flyene trenger kun 300 meters sikt for å kunne starte innflyging, mens de tidligere med CAT I måtte ha hele 550 meter sikt. Dette gjør Torp langt mindre sårbar ved tåke, slik at regulariteten forbedres og antall omdirigeringer reduseres til et minimum.

Investeringen har en totalverdi på ca. 25 millioner. Med det nye systemet regner vi med å redusere antall omdirigeringer  og kanselleringer grunnet dårlig sikt med opptil  90 %.

-Dette er en merkedag i Torps utvikling og jeg er stolt og glad for å kunne ta det nye systemet i bruk før høsten kommer for alvor. Jeg vil rose alle involverte parter for imponerende innsats og svært godt samarbeid – både på tvers av avdelinger, og ikke minst også mellom Torp og Avinor Flysikring AS. Torp har igjen evnet å levere og implementere på rekordtid sammenlignet med andre flyplasser», sier Torps administrerende direktør Gisle Skansen fornøyd.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer