Hangar.no
Wikipeda
  • Forsiden
  • Hendelser
  • Saratov Airlines: Ingen tekniske problem med flyet – teknikere var med flyet
Hendelser

Saratov Airlines: Ingen tekniske problem med flyet – teknikere var med flyet

Flyselskapet Saratov Airlines som opererte Antonov 148 flyet som havarerte ved Moskva søndag, sier at flyet ikke hadde noen tekniske problemer.

I følge en pressemelding fra selskapet hadde flyet fløyet flere rundturer på strekningen til Orsk uten noen tegn til problemer. Teknikere fra flyselskapet hadde sjekket flyet på hver landing, og to av teknikerne var med flyet på denne siste turen som endte med havari.

Flyet hadde akkurat tatt av fra Domodedovo-flyplassen i Moskva, da det fire minutter senere mistet høyde raskt og gikk i bakken. Flyet styrtet 80 kilometer fra Moskva i Ramensky-distriktet.

Rundt 600 personer har i hele natt foretatt søk og opprydding på ulykkesstedet i tillegg til den russiske havarikommisjonen har fått starte arbeidet med å undersøke det som er igjen av flyet. Mye tyder på at flyet har styrtet med nesepartiet rett ned mot bakken. Der flyet traff bakken er det blitt et krater på syv meter i lengde og fire meter bredt, samt rundt en og en halv meter dypt. Det meste av fragmentene etter flyet og kroppsdeler etter de som var ombord ligger innen omrisset på gropen.

Det var 65 passasjerer og et mannskap på seks personer ombord i flyet.

Den russiske nyhetskanalen Russia Today melder mandag morgen at flyets ferdskriver er funnet.

Arbeidet på havaristedet skal være vanskelig på grunn av kraftig snøvær og vind.

Antonov 148-flyet hadde sin siste C-sjekk i slutten av januar i år, melder flyselskapet i pressemeldingen de sendte ut søndag. Kapteinen på denne avgangen hadde 5000 flytimer bak seg skriver selskapet.

Flyet ble levert til selskapet i 2011.

Andre dødsulykke med flytypen

Ulykken ved Moskva søndag er den andre ulykken som rammer Antonov 148 etter at flytypen ble introdusert i 2009.  Allerede i mars 2011 omkom seks personer da et slikt fly gikk i oppløsning etter at mannskapet fløy med høyere fart enn flyet var designet til å kunne tåle. To av de ombord var fra et flyselskap i Myanmar som skulle bli med flyet på leveranseflyvningen. Ulykken skjedde den gang over Belgorod Oblast i Russland.

Ulykken nå på søndag er den første med flytypen i kommersiell bruk og med betalende passasjerer ombord.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Xiamen Airlines av rullebanen i Manila

Cathay Pacific med stolpetreff av vingen under tauing i Roma.

Hentet opp vrakdeler og ferdskriver fra to privatfly på havets bunn