SAS åpner ny direkte rute mellom London Heathrow og Luleå

Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

SAS, Scandinavian Airlines, i forbindelse med Swedish Lapland Visitors Board og Luleå lufthavn, har kunngjort lanseringen av en ny sesongrute for vinteren 2021-22, som åpner en direkte forbindelse mellom London Heathrow og Luleå lufthavn.

Flyet vil operere på mandager og fredager, begynner 17. desember 2021 og pågår til 21. mars 2022. Det er den eneste direkteforbindelsen mellom svenske Lappland og Storbritannia og vil bli operert av moderne, drivstoffeffektive Airbus A320-fly for å kunne minimere klimapåvirkende utslipp.

Flytilbudet er et resultat av flere års arbeid for teamene på svenske Lapplands besøksstyrelse og Luleå lufthavn. Luleå og svenske Lappland tiltrekker seg et økende antall britiske og europeiske reisende hvert år med destinasjonens mange eksklusive hoteller, enestående arktisk livsstil og vinteraktiviteter utendørs som er veldig tiltalende for det britiske markedet. Rutetabellen og ruten passer også nordlendinger som ønsker å oppdage London, enten det er for fritids- eller forretningsreiser.

-Bedre tilgjengelighet er en avgjørende faktor for den videre utviklingen av gjestfrihetsindustrien i denne delen av Sverige. At vi har lykkes med å tiltrekke flyselskaper til å investere i en direkte rute, er et tegn på tillit til målet vårt. Selv om Sverige for øyeblikket ikke er på den britiske regjeringens grønne liste, sier at SAS har fortsatt å lansere denne ruten noe om potensialet knyttet til internasjonale gjesters etterspørsel etter vår arktiske kultur og natur ”, sier Annika Fredriksson , fungerende administrerende direktør for svenske Lapplands besøkende Borde.

-Vi er veldig glade for å kunne tilby en rute med en attraktiv rutetabell som forbinder Luleå og resten av Nord-Sverige med London. Interessen for Nord-Skandinavia vokser stadig når reisende ser etter nye og mer naturlige opplevelser. Flere turoperatører og reisebyråer har vist interesse for den nye linjen. London er også det største europeiske markedet for mange selskaper i Nord-Sverige, og den nye ruten vil bidra til vekst for regionens næringsliv, sier Theres Briger , salgssjef i Sverige, SAS.

ANNONSE
Forrige artikkelLegger ned baser i Spania
Neste artikkelPakistan bekymret over økning i falske koronatester