Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS har valgt å lansere en ny direkteflygningen mellom Oslo og Ukrainas hovedstad Kyiv. Ruten vil bli operert tre ganger i uken.

– Denne ruten vil gi norske reisende enklere tilgang til den ukrainske hovedstaden. For nærings- og reiselivet i begge land vil dette bety mange nye muligheter, sier trafikkdirektør i Avinor, Jasper Spruit.

På den Ukrainske ambassaden i Oslo er man også svært fornøyd. De mener ruten vil bety mye for samarbeidet mellom Ukraina og Norge.

– Dette har vi ventet lenge på og er et tydelig tegn på det styrkede samarbeidet mellom Ukraina og Norge de siste årene. Samtidig tror vi en direkterute vil bidra til å styrke de forretningsmessige, kulturelle og akademiske relasjonene mellom landene. Norske reisende får også enklere reisevei til mange flotte Ukrainske byer, sier den Ukrainske ambassadøren til Norge, Viacheslav Yatsiuk

Flere reiser mellom landene

Ruten vil opereres tre ganger per uke på tirsdag, torsdag og lørdag.

– Etter at ukrainske statsborgere ikke lenger trenger visum for å besøke Schengen-land, har antall flyreiser mellom Ukraina og resten av Europa økt kraftig. I 2018 fløy ca. 60 prosent flere passasjerer mellom Norge og Ukraina enn de to foregående årene. Dette ligger til grunn for at vi nå åpner ny rute til den vakre byen Kyiv, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS. Den økte etterspørselen er også et resultat av at Ukraina har blitt et populært og kostnadsvennlig reisemål blant europeiske turister. Kyiv regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Det er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Fra Kyiv kan også Tsjernobyl besøkes.

Ruten flys med en Boeing 737-700 med 141 seter. Billettene legges ut for salg 21. mai

Rutetider:

OSL-KBP 09:30-13:10 
KBP-OSL 14:00-15:50

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian fortsetter Argentina-satsingen også etter sommeren
Neste artikkelFAA og IATA avholder møter om godkjenning av 737 MAX-oppdatering 23. mai