SAS bekrefter at selskapet henter tilbake utfaset A350

Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet SAS bekrefter overfor Hangar.no at selskapet henter tilbake SE-RSC, Airbus A350-900 som er faset ut av flåten. Flyselskapet har inngått avtale med Orix Aviation om eksport av flyet som skjer via tredjelands part.

MSN391 ble levert til SAS 11. mars 2020, dagen før verdenssamfunnet ble stengt ned som følger av en pandemi. 30. august 2022 ble flyet så levert tilbake til eieren og parkert på flyplassen Tarbes i Frankrike.

Nå skal alt være på plass med hensyn til papirer gjennom selskapet som eier flyet på Cayman Island.

I forbindelse med at SAS har gjennomgått en rekonstruksjon av selskapet under Chapter-11 i USA, ble leieavtalen for dette flyet sagt opp som del av de sparetiltakene flyselskapet måtte kunne vise til overfor konkursdomstolen i USA.

Nå har SAS sett behovet for å hente inn flyet i flåten igjen, og selv om SAS skriver i et brev til domstolen at det er den siste tiden blitt merkbart at selskapet trenger mer kapasitet, startet prosessen med å hente flyet tilbake i september 2023, ett år etter at det ble faset ut og sendt tilbake til eieren.

Nå skriver SAS i et brev at selskapet har forhandlet seg frem til en bedre avtale for leie av flyet. SAS vil etter planen kunne hente flyet tilbake 15. februar og vil da sette dette i drift så raskt som mulig får Hangar.no bekreftet.

Flere amerikanske medier har tidligere i februar meldt at det er China Airlines som skulle overta dette aktuelle flyet, men det er kun SE-RSA som skal sendes over den veien.

ANNONSE
Forrige artikkelF-35: Større område enn forventet kan gi hørselskader på Kirkenes lufthavn
Neste artikkelCitybox Helsinki markerer inntog på det finske hotellmarkedet