SAS blir politianmeldt i Danmark

Flyselskapet SAS blir politianmeldt i Danmark av Trafik-, bygge- og boligstyrelsen, for ikke å ha overholdt direktoratets pålegg om tilbakebetaling av kansellerte flybilletter.

Det var i oktober 2020 at Trafik-, bygge- og boligstyrelsen påla 12 flyselskap å sikre at flypassasjerer fikk refundert kansellerte flybilletter som følger av koronapandemien. I følge DN ble SAS ikke pålagt det samme da ettersom de skulle komme med en rapport som redegjorde for videre fremdrift.

SAS er forundret over at det nå kommer en politianmeldelse.

– Jeg må si at vi overrasket over beslutningen, ettersom vi har tilbakebetalt 99,8 prosent av kravene. Det er selvfølgelig beklagelig overfor kundene at vi ikke kom helt i mål, sier Pressesjef Jon Eckhoff i SAS til E24.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no