Foto: SAS

SAS-direktøren Anko van der Werff frir på nytt til pilotene om å komme tilbake, og avblåse streiken som han kaller en bisarr situasjon.

Til Dagens Næringsliv sier nederlenderen at han ber pilotene komme tilbake på jobb, og gi selskapet tre til fire måneder for å finne en langsiktig løsning.

– En bransjeavtale blir ikke klart på to-tre uker. Men jeg appellerer til fagforeningene om å avblåse streiken og gi oss, la oss si tre-fire måneder, til å finne en langsiktig løsning. sier van der Werff til DN.

Direktøren bruker også ord som schizofrent om situasjonen flyselskapet hans er oppe i nå.

Pilotforeningen stiller seg uforstående til uttalelsene.

– Jeg forstår egentlig ikke utspillet hans. Det er ikke sånn at SAS og vi kan forhandle noen bransjeavtale som skal løse denne konflikten. Det må partene i arbeidslivet gjøre sier Leder i SAS Norge si flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang til NRK.

Lederen mener utspillet fra ledelsen til SAS er en total avsporing og vitner om lite kunnskap hva en bransjeavtale egentlig er.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleHer går det nesten galt for piloten
Next article Konfiskerte eiendeler på flyplass i Tyrkia