8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

SAS-fly fra København landet på feil flyplass i Italia

Den første flyvningen med SAS fra København til Firenze i Italia gikk ikke helt som planlagt torsdag kveld. Da pilotene skulle ta av av den danske hovedflyplassen fant de ikke Firenze i flyets datasystemer, dermed ble Bologna, ti mil unna valgt.

– Vi startet en ny rute i dag fra København til Firenze og på dette flyet hadde man glemt å legge inn ruten til Firenze, sier kommunikasjonsdirektør i SAS, Kari Nymann til NRK.

Passasjerene fikk beskjed underveis om at de nok ikke kom til å lande i Firenze slik det var planlagt for denne flyvningen, men at det ble en busstur fra en by ti mil unna. Hos SAS beklager de hendelsen og sier det skyldes at Firenze ikke var lagt inn i flyets systemer som ny destinasjon med rette GPS-koordinater.

– Jeg vet ikke om noe slikt har skjedd før. Det er ytterst uvanlig at noe slikt skjer, sier Nymann til NRK.

Flere svenske passasjerer var ikke særlig fornøyd med tabben fra SAS, i følge Expressen ble passasjerene fraktet med buss og nådde Firenze senere på natten.

Det skal ha vært både nordmenn, danske og svensker med flyet.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer