SAS fraktet 1,9 millioner reisende i august

Foto: Hans Olav Nyborg

I august reiste 1,9 millioner passasjerer med SAS, en økning på ca. 70 % sammenlignet med samme måned i fjor. Det er samtidig 100.000 færre passasjerer enn i juni måned som var siste måned i år med normaldrift før streiken var et faktum.

Selskapets kapasitet økte med ca. 64 % sammenlignet med samme periode i fjor. Sammenlignet med forrige måned økte det totale antall passasjerer med 40 % og kapasiteten ble økt med 38 %, ettersom driften tok seg opp igjen etter den 15 dager lange pilotstreiken. Flyttegraden for august var 79 %, en forbedring på 18 prosentpoeng sammenlignet med august i fjor.

-Vi er glade for å se at driften tar seg opp igjen i august, hvor vi igjen hadde nesten 2 millioner kunder som reiste med oss. Det totale antallet passasjerer ble negativt påvirket av pilotstreiken da det førte til lavere salg i denne perioden. Vi fortsetter å utføre restruktureringsplanen vår, SAS FORWARD, som vil føre til at SAS blir et finansielt stabilt flyselskap som gir den tjenesten kundene våre forventer, sier Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

ANNONSE
Forrige artikkel50.000 færre reisende hos flyr
Neste artikkelUnited truer med å trekke seg ut av JFK