Flyselskapet SAS har ansatt en ny direktør til å etterfølge dagens. Det er Anko van der Werff som er den nye sjefen for det skandinaviske flyselskapet.

Van der Werff kommer fra stillingen som konsernsjef for flyselskapet Avianca i Colombia.

– Jeg er svært beæret over å bli ny konsernsjef for SAS, sier van der Werff i en pressemelding i ettermiddag.

SAS skriver i pressemeldingen at Avianca-sjefen kom ut som den beste kandidatene av de navnene som var på blokka. Van der Werff er en 45 år gammel nederlandsk innfødt med en fremragende karriere i den globale flyindustrien. For tiden leder han flyselskapskonsernet i Avianca Holdings i Colombia, skriver SAS.

-Etter en omfattende, grundig og intens prosess har jeg vært spent på å se det omfattende feltet av topp talentfulle kandidater fra den globale flyindustrien som SAS som merkevare tiltrekker seg – ytterligere styrket av stor interesse for SAS ambisiøse innsats innen bærekraft. Derfor er jeg stolt over at vi i dag kan kunngjøre Anko van der Werff som ny administrerende direktør for SAS AB, sier Carsten Dilling som er styreleder i SAS.

-Jeg er veldig beæret over å være den nye konsernsjefen i SAS. SAS er det ledende operatøren i Skandinavia med et sterkt merke og en stolt flyhistorie som har vært av stor betydning for å forbinde regionen innenlands og med resten av verden. Jeg er også begeistret for å være tilbake til Skandinavia. Jeg har veldig gode minner fra mine fire år her, både fra et profesjonelt perspektiv, men også som familie siden de eldste to barna våre ble født her. Jeg gleder meg til å fortsette den utmerkede bærekraftsreisen som SAS har startet og som jeg tror vil være instrumental for å transformere flyindustrien. Jeg er ivrig etter å bli kjent med teamet, de forskjellige interessentene og komme i gang. Det er ingen hemmelighet at Covid-19 har påvirket hele luftfartsindustrien,men SAS har et sterkt fundament å bygge på, og jeg er sikker på at SAS vil komme sterkere ut ved å samarbeide mellom alle interessenter, “sier Anko Van der Werff.

CV på høyt nivå Anko Van der Werff

2019 – Nåværende AVIANCA HOLDINGS,  Colombia

President og administrerende direktør

2014 – 2019 GRUPO AEROMEXICO, Mexico

Konserndirektør og kommersiell sjef

2010 – 2014 QATAR AIRWAYS GROUP,  Qatar

SVP Pricing & Revenue Mgt og andre stillinger

2000 – 2010 AIR FRANCE KLM (inkludert KLM Royal Dutch Airlines)
2009-2010 Kommersiell direktør UK / Irland, Storbritannia
2006-2009 Regionleder Sverige, Finland og Baltikum, Sverige (Stockholm)
2005-2006 Markedssjef Nord-Europa, Sverige (Stockholm )
2000-2005 Prisdirektør og forskjellige andre stillinger, Nederland

Språkferdigheter: Nederlandsk, flytende engelsk og spansk, grunnleggende forståelse av italiensk, fransk og svensk.

ANNONSE
Forrige artikkelRyanair med ny rute til Torp
Neste artikkelBoeing stanser overlevering av nye 737 MAX-fly