Hangar.no
LN-RKP - Foto: Hans O. Nyborg

SAS sender første Airbus A340 til skraphandleren

Flyselskapet SAS sender nå den første Airbus A340 til skraphandleren i følge Airliner Watch. Flyet LN-RKP sendes til Tarbes i Frankrike 16. juli der det skal hugges opp.

Avtalen er at SAS skal beholde noen av delene fra flyet som også inkluderer motorene. Dette skal selskapet bruke som reservedele til de A340 som er tilbake i flåten.

Flyet som nå tas ut av trafikk ble bygget i 1997 og levert først til Air Canada som C-FYLC, før det i 2007 ble solgt til LAN Airlines som CC-CQG. I november 2013 ble flyet så overtatt av SAS som har operert dette frem til nå.

SAS har fortsatt syv Airbus A340 i flåten som vil bli faset ut etterhvert som de første Airbus A350 ankommer selskapet.

Andre nyheter

SAS veksten kan stanse opp – Leverte bedre resultat enn forventet

Ryanair legger ned base på Stockholm Skavsta

Hans Olav Nyborg

Norwegian bekrefter: Selger seg ut av Argentina

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer