9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

SAS henter hjem flere fly

SAS har måtte se langt etter tapt kapital etter konkursen i det spanske flyselskapet Spanair, nå henter selskapet hjem flere av sine fly som står lagret i Madrid, som et plater på såret.

Selskapet eier og henter hjem to Airbus A320 samt tre MD-80 fly som var i langtidsleie hos Spanair.

MD-80 flyene skal selges videre til det amerikanske flyselskapet Allegiant, mens de to Airbus A320 skal bygges om for å nå opp til standarden i SAS, før de settes inn i trafikk fra Danmark.

SAS har 30 nye A320 NEO i bestilling, men de første nye flyene kommer ikke før i 2016, så fra, til det skal de to spanske A320 fungerer som tilført kapasitet i selskapet.

Samtidig har selskapet solgt ut 14 MD-80 til Allegiant, og trenger derfor ny kapasitet inn i selskapet melder Business Week.

SAS får også en rekke nye Boeing 737-800 som skal inn i den svenske markedet, i løpet av 2012, disse kommer nye fra Boeingfabrikken.

Selskapet tilfører også en rekke brukte Boeing 737-700 som kommer fra andre operatører i markedet.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

SAS-streiken er over – flyene letter igjen fredag

Steffen Sundt

Nær 300.000 rammet av streiken – over 500 kanselleringer onsdag

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer