Foto: Hans Olav Nyborg

Mandag lanserer SAS to nye billettyper som inkluderer biodrivstoff. Disse blir tilgjengelige på alle innenriks SAS-flyvninger, samt flyvninger i Skandinavia og Europa.   

SAS har som mål å bruke fossilfritt flydrivstoff tilsvarende forbruket på alle innenriksflyvningene innen 2030 skriver selskapet i en pressemelding. Dette fordrer selvsagt at motorene og teknologien blir lagt til rette for at selskapet kan fly utelukkende på miljøvennlig drivstoff.

-Det er en reise vi tar sammen med passasjerene, ved nå å gjøre det enda enklere for de reisende å bidra til å nå målet om mer bærekraftige flyreiser. Nå lanserer vi nemlig billetter som inkluderer den maksimalt tillatte mengden biodrivstoff per i dag, heter det i pressemeldingen.

Reisende som kjøper Go Smart- eller Plus Pro-billetter, vil kunne kjøpe disse billettene med cirka 50 %* biodrivstoff inkludert, noe som SAS sier skal senke CO₂ -utslippene fra flyvningene.

-Vi fortsetter reisen mot en mer bærekraftig luftfart, og ved å øke bruken av biodrivstoff baner vi vei for nullutslippsflyvninger. Vi vet at det er viktig for kundene våre, både fritids- og forretningsreisende, å ta aktivt del i denne innsatsen, og SAS Bio møter denne etterspørselen», sier Ann-Sofie Hörlin, Head of Sustainability på SAS.

Go Smart Bio og Plus Pro Bio inkluderer utgiftene til cirka 50 % biodrivstoff, som beregnes for en gjennomsnittlig reise, tilsvarende cirka 60 minutter på innenriksflyvninger i Sverige eller Norge, 60 minutter innenfor Skandinavia, 35 minutter på innenriksfly i Danmark eller 1 time og 30 minutter på flyvninger i Europa.

Mengden biodrivstoff kjøpt vil bli brukt til å erstatte den tilsvarende mengden fossilt drivstoff i SAS drift. Selskapet skriver at det garanterer at kjøpet av biodrivstoff vil finne sted innen 12 måneder etter at den reisende har valgt å legge til dette i billettprisen. SAS vil ikke ha noen profitt på kjøpet i følge pressemeldingen.

ANNONSE
Forrige artikkelSpirit benekter at 787-problemer skyldes dem
Neste artikkelØker kapasiteten på flere ruter