FOTO: Scandinavian Mountains Airport

Flyselskapet SAS lanserer to ruter til Scandinavian Mountains-flyplass som ligger på grensen mellom Sälen i Sverige og Trysil i Norge.

Fra 26. desember 2021 skal flyselskapet fly to ganger i uken fra København, på torsdager og søndager. Mens samme dag vil også Aalborg i Danmark få direkte rute til flyplassen nær skibakken i både Norge og Sverige.

 Det er utrolig gledelig å kunne ønske en så etablert aktør som SAS velkommen til flyplassen vår. Reisetiden til skiområdene våre vil for eksempel være 8 timer kortere for en familie fra Københavnsområdet som ønsker å besøke oss. Korte fly- og overføringstider i kombinasjon med et førsteklasses alpint familieprodukt gir oss en stor fordel på markedet i alpin vinterferie. « Sier Gunnar Lenman, administrerende direktør for Scandinavian Mountains Airport.

Flyselskapet SAS ser for seg at etterspørsel fra dansken kan bli stor, skriver TurismNytt i Sverige.

 Vi forventer stor etterspørsel fra danskene på disse destinasjonene når skisesongen starter igjen. Danskene har ikke vært i stand til å reise på skiferie på to år nå på grunn av pandemien, og det er et behov for ski i de nærliggende fjellene. Sälen og Trysil er veldig populære destinasjoner for skielskende dansker, og vi ser frem til å gjøre dem lett tilgjengelige igjen med disse direkte linjene. Som et resultat av pandemien har etterspørselen etter fleksible billetter økt, og vi har derfor introdusert nye bestillingsregler og ombookingsalternativer. ” Sier Mette Krath, salgssjef i SAS Denmark.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no