SAS med første overskudd på nesten fire år

Foto: Hans Olav Nyborg

SAS melder om et resultat på 457 millioner svenske kroner før skatt for perioden mai til juli. Det er første overskudd på nær fire år for flyselskapet.

Forventningene var et overskudd på litt over en halv milliard svenske kroner, skriver nyhetsbyrået TT. Kvartalsoverskuddet er det første på 15 kvartaler, skriver E24.

– Vi er tilfreds med å levere overskudd igjen og det høyeste passasjertallet siden før pandemien. Resultatet viser at vi er på riktig vei, samtidig som det gjenstår en god del arbeid fortsatt, blant annet skal kapitalinnhentingen ferdigstilles i tiden som kommer. Men vi er klare på vår ambisjon om at SAS også i fremtiden skal være et konkurransedyktig og attraktivt selskap for kundene, sier norgessjef Kjetil Håbjørg i SAS til NTB.

SAS har avvikende regnskapsår, slik at selskapets tredje kvartal går fra mai til juli.

Håper å være gjeldfri om to år

I samme kvartal i fjor tapte SAS nær to milliarder svenske kroner før skatt. Flyselskapet står midt i en omfattende restruktureringsprosess.

I kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag, skriver SAS at dersom spareprogrammet SAS Forward går som planlagt, forventer selskapet å være nær gjeldfri innen utgangen av regnskapsåret 2026.

Sommermånedene er tradisjonelt de beste for SAS, og tallene er derfor ikke nødvendigvis et tegn på at flyselskapet er på bedringens vei, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Under tre uker til fristen

SAS har søkt om konkursbeskyttelse i USA, og i mai godkjente en domstol selskapets plan for kapitalinnhenting. SAS skal hente inn i 9,5 milliarder svenske kroner i en kapitalutvidelse og minske eller konvertere 20 milliarder svenske kroner i gjeld.

Fristen for å levere inn planen om refinansiering er 18. september, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har vært en stor interesse fra potensielle investorer for å delta i prosessen, sier SAS-sjef Anko van der Werff i en pressemelding fredag.

Beløpet som skal skaffes, er så stort at selskapets eksisterende aksjonærer risikerer at deres verdier i SAS blir kraftig utvannet eller nesten helt verdiløse.

ANNONSE
Forrige artikkelKastrup øker flyplassavgiften kraftig
Neste artikkelHøyeste antallet passasjerer hos SAS siden 2019