SAS med rute til ny ski-flyplass i Sverige

Den 28. desember lander det første SAS-flyet fra London på den nye Scandinavian Mountains Airport som åpner i Sverige. Flyplassen ligger mellom skidestinasjonene Trysil og Sälen, og er den første flyplassen som bygges i Sverige på 20 år. I tillegg lanserer SAS flyruter til den nye flyplassen fra København og Aalborg. Både det danske og engelske markedet er i vekst og viktige for skiturismen i Trysil og Sälen.

Scandinavian Mountains Airport åpner i desember. SAS lanserer flyruter fra viktige vekstmarkeder som England og Danmark allerede fra åpningen.

– Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent* fra Danmark og 23 prosent* fra England på SkiStars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie, sier Backe-Viken.

SAS første flyrute fra London Heathrow Airport til Scandinavian Mountains Airport åpner 28. desember og kjøres på lørdager. Flytiden er i overkant av to timer.

Søndag 29. desember åpner SAS flyruter fra København og Aalborg. Fra København kan du fly til Trysil og Sälen på torsdager og søndager. Flytiden er om lag 1 time og 20 minutter. Flyruten fra Aalborg kjøres på søndager og har samme flytid som ruten fra København. SAS vil operere de nye rutene med det nye flyet Airbus 320neo, som er markedets stilleste og mest drivstoff-gjerrige fly med et redusert CO2-utslipp på opptil 18 prosent.

– Det er veldig gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv rutetabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skikjøring og andre vinteropplevelser i norske og svenske fjell, er noe mange etterspør. Vi kommer til å utvikle samarbeidet med SkiStar for ytterligere å styrke tilbudet til våre reisende, og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial i SAS.

I tillegg til SAS tre flyruter fra Danmark og England åpner også et flertall flyruter fra fem svenske byer til Scandinavian Mountains Airport i desember.

ANNONSE
Forrige artikkelAustralsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly
Neste artikkelNå har Oslo Lufthavn fullført jobben med å legge 85.000 tonn asfalt