Hangar.no
Foto. Hangar.no
Danmark Norge Sverige

SAS med stor ordre på Airbus A320neo

SAS har inngått en avtale med Airbus om kjøp av 35 A320neo og vil leie ytterligere 15 A320neo fra leasingselskaper. Med dette får SAS utelukkende Airbus-fly. Flyene i 320-familien skal betjene selskapets omfattende trafikk i de skandinaviske land samt ellers i Europa.

De nye flyene vil inngå i en flåte som i dag omfatter 56 Airbus-fly (åtte A340, åtte A330 og 40 A320). Hvilken motor som skal benyttes vil bli bestemt senere. SAS har vært kunde hos Airbus siden 1980.

I følge SAS skal flyene leveres fra våren 2019 og fram til 2023. SAS er nå på vei mot å få en mer helhetlig flyfamilie av Airbus-fly. Per dags dato består kort- og mellomdistanseflåten av både Airbus- og Boeing-fly. SAS har i dag 17 A320neo i trafikk, og venter fortsatt på resten av leveransene på første ordre på 30 fly. Med dagens ordre har SAS bestilt 80 stk. A320neo totalt.

Konsernsjef Rikard Gustavson i SAS, sier i en pressemelding:

– Siden vi for drøyt et år siden begynte å fly de nye Airbus A320neo, har vi fått en meget positiv respons fra kundene. Jeg gleder med derfor til at vi gjennom denne ordren kan fortsette å forbedre og investere i vårt tilbud til kundene og dermed i SAS framtid. Dessuten skaper vi for første gang en enhetsflåte. Gjennom å bestille 50 Airbus A320neo får vi tilgang til markedets mest effektive fly, og kan ytterligere effektivisere vår virksomhet, og ytterligere minske våre klimapåvirkende utslipp, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Investeringen er et ledd i SAS’ kostnadseffektivisering, og med A320neo går det 15-20% mindre drivstoff per setekilometer. Det kommer godt med når selskapet har satt seg et mål om å spare inn 3 milliarder svenske kroner innen 2020.

– Ved å bytte ut sine eldre generasjoner av fly gjør SAS det perfekte valget, fordi det lar passasjerene få tilgang til den beste komforten flyindustrien kan tilby, legger Gustafson til.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Krever at SAS endrer vilkårene til ny tjeneste

Ansatte på Oslo Lufthavn kan måtte betale 10.000 for å parkere

Hans Olav Nyborg

Skal fly 50 tonn laks fra Evenes i uken – Vil unngå lastebiler til Oslo

Hans Olav Nyborg