Hangar.no
Foto: SAS Museet

SAS Museet på Gardermoen med ny attraksjon på veggen

SAS Museet på Gardermoen har fått en ny attraksjon, som nærmest kommer flygende ut av museets vegg.

Etter lengre tids renovering og oppusning er nå en profil av et SAS-fly kommet opp på veggen.

-Denne profilen har hengt på fraktbygningen på Bergen Lufthavn Flesland i mange år, Nå skulle den bort og da var vi heldige som fikk muligheten å få fraktet den til museet på Gardermoen, sier Thore Winderen som er leder for SAS Museet på Gardermoen.

Flyselskapet SAS hadde flere slike profiler av fly som hang rundt på vegger i forbindelse med profilering av selskapet. En av profilene er i dag endel av en barnehage i Oslo.

Profilen som nå pryder veggen på museet på Gardermoen var i dårlig stand etter mange år på veggen i det vestlandske været. Nå er profilen renovert og har fått selskapets farger og dekor som ble benyttet far 1983 til 1998.

-SAS Museet på Gardermoen ligger ved den gamle charterterminalen og driftes av en lang rekke med frivillige som bruker mye av sin tid på utstillingen av historien til flyselskapet. Arbeidet med å få flyprofilen opp på museets vegg har vært et omfattende arbeide sier Wideren til Hangar.no.

Foto: SAS Museet
Foto: SAS Museet

Andre nyheter

Innrømmer at islandsk flyselskap var «fake» og kunstprosjekt

Hans Olav Nyborg

Stenger av store deler av terminalen på Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner ytterligere tre ruter i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer