-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

SAS, Norwegian og Widerøe i krisemøte med norske myndigheter neste uke

De tre store flyselskapene i Norge, SAS, Norwegian og Widerøe skal i krisemøte med norske myndigheter neste uke. I følge TV2 vil flyselskapene nå be myndighetene komme på banen med en kontantstøtte, ikke flere lovnader om statlige lån eller andre former for hjelp.

Usikkerheten rundt røde land og fortsatt stor spredning av smitte i Europa, gjør at det er få som velger å legge inn bestillinger på flyreiser frem i tid. Nå varsler NHO Luftfart at krisen er til å ta og føle på for norsk luftfart.

TV2 melder onsdag morgen at det kommende uke skal være et møte hvor de tre flyselskapene skal legge frem status og situasjonen slik den er nå, og fremover. Det er ventet at det også der vil komme et krav om en kontantstøtte for å redde selskapene fra enda flere økonomiske tap.

NHO Luftfart har antydet at det er snakk om milliarder av kroner som må på bordet, dersom det skal hjelpe noe som helst.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier i et intervju med TV2 at regjeringen ikke har med seg noen forslag eller løsning i dette møtet, men skal lytte til hva flyselskapene kommer med, for så å ta stilling til hvilke tiltak som kan være aktuelle.

Andre nyheter

Slik skal selskapet Flyr dekorere sine fly

Redaksjonen

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer