Foto: Hans O. Nyborg

De tre store flyselskapene i Norge, SAS, Norwegian og Widerøe skal i krisemøte med norske myndigheter neste uke. I følge TV2 vil flyselskapene nå be myndighetene komme på banen med en kontantstøtte, ikke flere lovnader om statlige lån eller andre former for hjelp.

Usikkerheten rundt røde land og fortsatt stor spredning av smitte i Europa, gjør at det er få som velger å legge inn bestillinger på flyreiser frem i tid. Nå varsler NHO Luftfart at krisen er til å ta og føle på for norsk luftfart.

TV2 melder onsdag morgen at det kommende uke skal være et møte hvor de tre flyselskapene skal legge frem status og situasjonen slik den er nå, og fremover. Det er ventet at det også der vil komme et krav om en kontantstøtte for å redde selskapene fra enda flere økonomiske tap.

NHO Luftfart har antydet at det er snakk om milliarder av kroner som må på bordet, dersom det skal hjelpe noe som helst.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier i et intervju med TV2 at regjeringen ikke har med seg noen forslag eller løsning i dette møtet, men skal lytte til hva flyselskapene kommer med, for så å ta stilling til hvilke tiltak som kan være aktuelle.

ANNONSE
Forrige artikkelSmartwings og CSA fikk rettens godkjennelse for å utsette betaling av gjeld
Neste artikkeleasyJet og Lufthansa skal åpne ny storflyplass i Berlin med parallell landing