SAS og Apollo inngår ny milliardavtale

Foto: Hans Olav Nyborg

SAS og Apollo styrker sitt strategiske samarbeid ved å signere en ny treårig avtale verdt 4,5 milliarder SEK. Avtalen betyr at SAS vil fortsette å være hovedpartneren for Apollos charterfly fra Skandinavia fra sommeren 2025 til slutten av sommeren i 2027.  

I løpet av våren 2021 inngikk SAS og Apollo en rekordstor avtale for charteroperasjoner som varte til 2024. Nå er en ny avtale signert der SAS vil fly Apollos kunder til og fra 15 steder i Sverige, Danmark og Norge til 24 destinasjoner over hele Europa. Apollo forblir SAS sin største partner i chartermarkedet.  

I tillegg planlegger SAS og Apollo å starte opp med direkteflyvninger mellom København og Banjul, Gambia i november 2024. Disse flyvningene vil flys med SAS sine nye Airbus A321LR. SAS vil fly ruten mellom København og Banjul i omtrent fem måneder og tilby smidige forbindelser fra Oslo, Stockholm og Helsinki. Airbus A321LR, som har Business, Plus og Go-kabin, er den samme flytypen SAS bruker på noen av sine langdistanseruter, blant annet til New York.  

-Vi ser frem til å gi våre felles kunder en unik flyopplevelse de neste tre årene når de går om bord i våre SAS-fly fra Danmark, Norge og Sverige. Avtalen med Apollo er en viktig del av vår strategi for å tilpasse flykapasiteten etter sesong. Den nye avtalen med Apollo bekrefter SAS sin posisjon som en verdsatt partner i chartermarkedet, sier Michael Erixon, Global Sales Director hos SAS. 

-For Apollo er det viktig å ha en helhetlig tilnærming til kundeopplevelsen når vi velger våre samarbeidspartnere og leverandører. Vi har lenge hatt et langvarig samarbeid med SAS som er kjent for sin moderne flåte med drivstoffeffektive fly, og vi er utrolig glade for å kunne fortsette å tilby våre kunder muligheten til å fly med SAS som en del av deres ferieopplevelse. Vi er spesielt begeistret for at Apollo er den første turoperatøren i Skandinavia som tilbyr SAS sitt verdsatte langdistanseprodukt som en del av vårt nye prosjekt for reisen mellom Skandinavia og Gambia sier, Tobias Jönsson, administrerende direktør i Apollo.  

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian lanserer nye soldestinasjoner for vintersesongen
Neste artikkelOver en million reisende hos Icelandair så langt i 2024