Foto: Sebastian E. Burmo

NTB-Isabel Bech

Strandede Flyr-passasjerer kan få kjøpe billigere billetter hjem med Norwegian og SAS.

– De får et eget avslag. Dettet gjelder de som er strandet ute og som skal hjem de nærmeste ukene, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

Tilbudet gjelder returer fram til 15. februar.

Flyr-passasjerer som ønsker å benytte seg av tilbudet, må kontakte kundesenteret til Norwegian der de får hjelp til å bestille billetter.

Også SAS vil hjelpe

Også SAS tilbyr strandede Flyr-passasjerer billetter til spesialpris.

– SAS har gjennom mange tiår bistått med å få skandinaver hjem i ulike kriser, og vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å hjelpe også denne gangen. Det er en beklagelig situasjon som har oppstått for Flyr, og vi ønsker å gjøre vårt for å få de strandede passasjerene hjem, sier Tonje Sund, pressesjef i SAS i Norge.

Passasjerer kan ta kontakt med kundeservice hos SAS og vise til sin booking-informasjon med Flyr. Tilbudet gjelder alle som kan fremvise gyldig Flyr-billett med retur til Skandinavia.

Veldig fullt

Hos Norwegian er det svært fulle flygninger de neste dagene.

– Vi har veldig fulle fly selv på de destinasjonene Flyr har fløyet til. Vi klarer ikke å sette opp ekstra fly sånn som det ser ut nå, og det er få ledige seter på flyene våre.

Han tror en del Flyr-kunder har bestilt billetter med Norwegian de siste dagene.

– Vi har solgt mye billetter de siste par dagene, sier han.

Strandet på Gran Canaria

Etter planen skulle en Flyr-avgang fra Oslo til Gran Canaria gå onsdag. Denne er naturlig nok avlyst, og passasjerer som eventuelt skulle til Norge med returflygningen, kommer seg dermed ikke hjem.

Det kan imidlertid bli vanskelig å komme seg hjem de neste dagene, også med Norwegian.

– Både i morgen og i overmorgen er vi så godt som utsolgt på flygninger fra Gran Canaria, sier Tuman.

Hos SAS er det enkelte ledige billetter fra Gran Canaria, men ordinær pris for disse ligger tirsdag kveld på godt over 5.800 kroner.

ANNONSE
Forrige artikkelOgså SAS tilbyr billigere billetter til Flyr-strandede
Neste artikkelSiste Boeing 747 overlevert fra Boeing