Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet SAS øker kapasitet på direkteruten mellom Oslo og Aalborg lufthavn for å holde tritt med den økende etterspørselen på ruten.

I følge en pressemelding fra Aalborg lufthavn vil SAS fly to daglige avganger til Aalborg fra Oslo, med en tidlig morgenavgang og en ettermiddagsavgang. Som en del av sommerprogrammet 2024 øker SAS trafikken betydelig mellom Aalborg og Oslo fra april av, hvor det på hverdager mandag til onsdag innføres tidlig morgenavgang med Embraer E195 – med plass til 114 passasjerer. Med de 6 faste ukentlige ettermiddagsavgangene med SAS sine ATR-fly betyr dette en kapasitetsøkning på 81 prosent for hele sommerprogrammet.

Økningen av frekvens på vil komme nordmenn og nordjyske reisende og spesielt forretningsreisende til gode, som får langt større reisemuligheter mellom de to byene samt videreforbindelser til blant annet Bergen, Trondheim og Stavanger for reisende fra Danmark.

– Ettersom reiselysten fortsetter å øke, er vi glade for å annonsere utvidelsen av vår direkterute mellom Aalborg og Oslo. Vi styrker dermed vår satsing på å være det foretrukne flyselskapet for reisende i Skandinavia. Utvidelsen av Oslo-ruten viser vårt engasjement for å sikre gode og stabile forbindelser fra Aalborg og Nordjylland til Oslo og utover , sier Henrik Winell, Vice President Network, SAS.

Første avgang på SAS sin direkterute mellom Oslo og Aalborg var i mars 2017, hvor det siden den gang har vært mellom 5-6 ukentlige avganger og en økende etterspørsel år for år, blant annet fra næringslivet, som har ønsket flere daglige avganger. på ruten. Samtidig har både danske fritidsreisende og ikke minst norske turister brukt ruten når de skulle feriere i Nordjylland.

– De økte frekvensene på ruten Aalborg-Oslo vil sterkt styrke fleksibiliteten til det nordjyske næringslivet, som mye lettere kan reise til Oslo og andre byer i Norge fra Aalborg lufthavn. I tillegg kan de 3 ekstra ukentlige avgangene til Oslo også fremme turismen i Nordjylland, hvor norske turister representerer et stort marked. Med økt tilgjengelighet og kapasitet forventer vi å se større interesse for å bruke ruten og også tiltrekke oss en større gruppe danske fritidsreisende som kan reise på en utvidet helg i den norske hovedstaden, sier lufthavndirektør Niels Hemmingsen.

Foto: Hans Olav Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelAirbus leverer første fly produsert i den gamle A380-bygningen i Toulouse
Neste artikkelLufthansa øker satsningen i Italia foran EU-godkjennelse til ITA-kjøp