Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

SAS-operatør sikrer seg syv brukte Bombardier-fly

Det irske flyselskapet CityJet, som har hatt kapasitet problemer siste ukene, har inngått avtale med eierselskapet Falko om å leie inn ytterligere syv CRJ-900 til det irske flyselskapets flåte.

Falko inngikk en avtale med SAS i 2017 om kjøp av 11 CRJ-900, som var del av oppkjøpet av det danske flyselskapet Cimber Air. Flyene var i eie av SAS og ble operert av Cimber for selskapet. Fire av disse flyene er solgt videre hvor to er nå i eie av det estlandske selskapet Nordica. Syv av flyene gjennomgår nå en teknisk C-sjekk, før de overføres til CityJet senere i sommer. To av flyene skal opereres av det irske selskapet på vegne av SAS med utgangspunkt i København, Stockholm og Helsingfors.

I følge avisen Irish Times har CityJet nylig også inngått en ny kontrakt med Air France om å fly flere CRJ-900 for det franske selskapet Hop!. Fra før opererer selskapet 22 CRJ-fly for SAS på en wet-lease kontrakt.

CityJet opererer også flyvninger for Brussel Airlines med Sukhoi SSJ100-fly.

I følge den irske avisen skal ledelsen i CityJet være i samtaler med flere andre aktører om oppstart av wet-lease operasjoner på fast basis.

(Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no)

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia