2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

SAS-partner må utsette sammenslåing med spansk flyselskap

Det irske flyselskapet CityJet som flyr regionale ruter på oppdrag for SAS, må nå utsette en planlagt sammenslåing av selskapet med det spanske Air Nostrum.

Prosessen har pågått i snart to år for å etablere det som blir det største regionale selskapet i Europa. Nå er planene lagt på is inntil videre, for begge selskapene er det nå en kamp om å overleve koronaviruset og krisen luftfarten gjennomgår.

-Vi har ikke slått fra oss jobben med å danne ett selskap av dem og oss, men akkurat slik situasjonen er nå må vi fokusere på hvert vårt og sørge for at vi klarer å overleve gjennom krisen, sier Pat Byrne som er grunnlegger av selskapet CityJet i Irland til avisen The Idependent.

Byrne påpeker at både CityJet og Air Nostrum er i samme båt, det er bare snakk om å øse vannet ut av båten raskt nok, før den synker.

CityJet opererer en rekke CRJ-fly for SAS på regionale ruter. Nå er de fleste av selskapets 1200 ansatte permittert, inkludert 430 ansatte i Irland.

Selskapet har valgt å parkere flyene på sine baser i Dublin, København og Stockholm ettersom det her er teknisk personell tilgjengelig som kan etterse vedlikehold på flyene mens de står på bakken.

Byrne er kritisk til de store forskjellene rundt hva staten betaler permitterte ansatte i de forskjellige landene i Europa. Mens det i Irland utbetales rundt 2000 kroner i uken per ansatt, ligger månedsutbetalinger i Danmark på rundt 30.000, og i Sverige på 40.000 kroner måneden sier direktøren. til avisen.

-Det er rett og slett urettferdig og veldig skjevt fordelt mellom land i EU, legger han til.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer