SAS nye utseende - Foto: SAS

Direktør i SAS, Rickard Gustafsson avholdt søndag ettermiddag en pressekonferanse i Stockholm hvor selskapets situasjon i forbindelse med koronaviruset ble redegjort for.

Gustafsson meddelte at at selskapet opplever en samfunns-krise uten sidestykke. For SAS betyr stengte grenser og advarsel mot å reise ut i verden nå gjør at bestillingen er så godt som helt fraværende.

Fra mandag førstkommende tvinges selskapet til å redusere antallet flyvninger ytterligere.

SAS vil kun operere flyvninger der det er passasjerer som skal hjem, og innenriksflyvninger i Norge, Sverige og Danmark. Direktøren kunne fortelle at de nå permitterer staben med 10.000 ansatte, rundt 90 prosent av de ansatte.

I Norge skal selskapet følge gjeldene regler for korstidspermittering. I Sverige må selskapet sende ut et varsel som gjør at det vil ta lengre tid før ansatte kan permitteres der. I Danmark er et nytt lovverk på plass snart som ligner permitteringsperioder for Norge.

Gustafsson oppfordret svenske myndigheter til å så raskt om mulig innføre permitteringsregler i Sverige som ligner norske- og danske regler, for å unngå oppsigelser.

-SAS har bygget opp en buffer som gjør at selskapet skal klare seg gjennom situasjonen, og selskapet stiller seg til disposisjon for myndighetene i Skandinavia dersom det er behov for det kunne Gustafsson fortelle.

Direktøren oppfordret også myndighetene til å vise at det ville komme konkrete forslag til å gi flyselskapene i Skandinavia en økonomisk støtte i denne tiden hvor passasjerene uteblir.

SAKEN OPPDATERES FORTLØPENDE

ANNONSE
Forrige artikkelSAS avholder pressekonferanse klokken 17:30
Neste artikkelItalienske myndigheter vil ta full kontroll over Alitalia – Ser at salg av selskapet er umulig nå