-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no
SAS nye utseende - Foto: SAS

SAS permitterer 10.000 ansatte

Direktør i SAS, Rickard Gustafsson avholdt søndag ettermiddag en pressekonferanse i Stockholm hvor selskapets situasjon i forbindelse med koronaviruset ble redegjort for.

Gustafsson meddelte at at selskapet opplever en samfunns-krise uten sidestykke. For SAS betyr stengte grenser og advarsel mot å reise ut i verden nå gjør at bestillingen er så godt som helt fraværende.

Fra mandag førstkommende tvinges selskapet til å redusere antallet flyvninger ytterligere.

SAS vil kun operere flyvninger der det er passasjerer som skal hjem, og innenriksflyvninger i Norge, Sverige og Danmark. Direktøren kunne fortelle at de nå permitterer staben med 10.000 ansatte, rundt 90 prosent av de ansatte.

I Norge skal selskapet følge gjeldene regler for korstidspermittering. I Sverige må selskapet sende ut et varsel som gjør at det vil ta lengre tid før ansatte kan permitteres der. I Danmark er et nytt lovverk på plass snart som ligner permitteringsperioder for Norge.

Gustafsson oppfordret svenske myndigheter til å så raskt om mulig innføre permitteringsregler i Sverige som ligner norske- og danske regler, for å unngå oppsigelser.

-SAS har bygget opp en buffer som gjør at selskapet skal klare seg gjennom situasjonen, og selskapet stiller seg til disposisjon for myndighetene i Skandinavia dersom det er behov for det kunne Gustafsson fortelle.

Direktøren oppfordret også myndighetene til å vise at det ville komme konkrete forslag til å gi flyselskapene i Skandinavia en økonomisk støtte i denne tiden hvor passasjerene uteblir.

SAKEN OPPDATERES FORTLØPENDE

Andre nyheter

Slik skal selskapet Flyr dekorere sine fly

Redaksjonen

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer