SAS-pilotene enig om frysing av lønninger

SAS nye utseende - Foto: SAS

Flyselskapet SAS og pilotforeningene i selskapet har inngått en ny kollektivavtale gjeldene for de neste 12 månedene. Avtalen gjør at lønningene fryses, og hvor pilotene avstår fra en tidligere inngått avtale om lønnsforhøyelse på fire prosent for 2021.

– Vi aksepterer i dag et forslag som SAS presenterte under forhandlingene. Avtalen innebærer en reduksjon i reallønn for alle piloter i SAS. Selskapet er i en presset situasjon, og mange av våre kolleger er permittert eller permittert. Vi håper nå at denne avtalen bidrar til en god dialog med SAS-ledelsen, til fordel for både ansatte og våre passasjerer, sier Christian Laulund, styreleder i SAS Pilot Group i en egen pressemelding.

Christian Laulund leder SAS Pilot Group, som består av den danske pilotforeningen, Norsk SAS pilotforening, Scannor Pilots Association og den svenske pilotforeningen. SAS Pilot Group organiserer 95% av alle SAS-piloter i Danmark, Norge og Sverige.

I desember i fjor sa SAS opp tariffavtalene med pilotene i Norge, Sverige og Danmark. For tre uker siden ble pilotforeningene fra de tre landene innkalt til kollektive forhandlinger ved SAS hovedkvarter i Stockholm.

– Vi hadde ingen krav om lønnsøkning i disse forhandlingene. Det som var viktig for oss var å sikre at SAS bidrar til et tillitsskapende og anstendig arbeidsliv i luftfarten, og vi vil fortsette den dialogen med arbeidsgiveren vår, sier Christian Laulund.

Det var fredag ​​ettermiddag SAS presenterte forslaget, som nå er undertegnet.

– Vi håper at avtalen bidrar til at SAS nå får muligheten til å håndtere en vanskelig situasjon for selskapet, sier Laulund.

ANNONSE
Forrige artikkelKvitter seg med siste Boeing 747
Neste artikkelAmerikansk flyselskap bestiller 100 MAX fly hos Boeing