18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

SAS-piloter i streik – 80.000 passasjerer rammes

Flyselskapet SAS klarte ikke å bli enige med sine piloter i Sverige eller i Norge, dermed er over 300 avganger i selskapet kansellert og pilotene er tatt ut i streik. 1500 piloter går ut i streik.

Riksmeklingsmannen sier til NRK at partene ikke klarte å bli enige og at det ble brudd i meklingen mellom Norsk Flygerforbund og Parat på den ene side og NHO Luftfart på den annen side.

Etter at partene har forhandlet gjennom natten måtte Riksmekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter.

Det så lenge ut som det kun ville bli en streik blant de svenske pilotene, men fredag morgen var det klart at det også blir streik hos de norske pilotene i SAS bekrefter NHO luftfart og Norsk Flygerforbund.

Det er rundt 80.000 passasjerer som i første omgang blir rammet av streiken.

De danske pilotene holder fortsatt med å forhandle hos Forligsinstitutionen i indre København ved 06.30 tiden fredag morgen meler DR.dk.

SAS har laget en side som viser hvilke flyvninger som ikke blir rammet av streiken.

Fra Oslo Lufthavn er det rundt 45 flyvninger som er kansellert, mens det i Bergen er 12, Stavanger 17, Trondheim 11 og Bodø to. Det er også kanselleringer ved andre norske flyplasser.

Andre nyheter

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Hans Olav Nyborg

Nytt fly på plass hos Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer