SAS-piloter i streik – 80.000 passasjerer rammes

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS klarte ikke å bli enige med sine piloter i Sverige eller i Norge, dermed er over 300 avganger i selskapet kansellert og pilotene er tatt ut i streik. 1500 piloter går ut i streik.

Riksmeklingsmannen sier til NRK at partene ikke klarte å bli enige og at det ble brudd i meklingen mellom Norsk Flygerforbund og Parat på den ene side og NHO Luftfart på den annen side.

Etter at partene har forhandlet gjennom natten måtte Riksmekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter.

Det så lenge ut som det kun ville bli en streik blant de svenske pilotene, men fredag morgen var det klart at det også blir streik hos de norske pilotene i SAS bekrefter NHO luftfart og Norsk Flygerforbund.

Det er rundt 80.000 passasjerer som i første omgang blir rammet av streiken.

De danske pilotene holder fortsatt med å forhandle hos Forligsinstitutionen i indre København ved 06.30 tiden fredag morgen meler DR.dk.

SAS har laget en side som viser hvilke flyvninger som ikke blir rammet av streiken.

Fra Oslo Lufthavn er det rundt 45 flyvninger som er kansellert, mens det i Bergen er 12, Stavanger 17, Trondheim 11 og Bodø to. Det er også kanselleringer ved andre norske flyplasser.

ANNONSE
Forrige artikkelUnited Airlines fornyer utseende på flyene
Neste artikkelDAT får eget “retro-fly”