Foto: Hans O. Nyborg

Pilotene i flyselskapet SAS har stemt ja til den nye tariffavtalen. Dermed har pilotene akseptert å jobbe i fem år og seks måneder uten noen form for forhandlinger eller streiker.

Fristen for å stemme over forslaget til avtale gikk ut ved midnatt natt til lørdag, og i en pressemelding skriver SAS Norge Flygerforening (SNF) at medlemmene har stemt ja til avtalen. Den svenske og den danske pilotforeningene har også fått samme resultat.

– Vi er fornøyde med å ha fått til en avtale, der den norske arbeidslivsmodellen ikke lenger utfordres av SAS-ledelsen, sier Jan Levy Skogvang i SAS Norge Flygerforening i meldingen.

Avtalen innebærer lønnsreduksjon, sesongfleksibilitet og opptil 60 timers arbeidsuke i følge det medlemmene nå har sagt ja til.

Avtalen vil også gjelde de 560 pilotene som ble oppsagt under pandemien og disse har alle nå fått et tilbud om å få jobben sin tilbake i flyselskapet heter det.

Flyselskapet SAS har selv vært sparsommelig med å uttale seg men til E24 sier pressesjef i SAS Norge Tonje Sund at selskapet er glade for ha fått dette resultatet og at det nå vil bidra til at det kan bli aktuelt med å få inn nye investorer til selskapet som er under Chapter-11 beskyttelse og prosess.

ANNONSE
Forrige artikkelBali’s newest boutique hotel is an art-inspired design hideaway in Ubud
Neste artikkelPerfect places to watch the sunrise in Bali while you honeymoon