-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

SAS samarbeidspartner mot konkurs – Får beskyttelse mot kreditorer

Det irske selskapet CityJet som flyr på oppdrag for SAS og Aer Lingus med flere, har måtte bed den irske domstolen om beskyttelse mot sine kreditorer. I følge avisen The Irish Times er selskapet insolvent og har ikke kapital til å oppfylle forpliktelsene overfor sine kreditorer.

Selskapet har 1175 ansatte i flere land og flyr i dag kun på wet-leasekontrakter for andre flyselskap. CityJet har 33 fly i sin flåte, og skulle i løpet av 2020 ha slått seg sammen med det spanske selskapet Air Nostrum, for å danne Europas største regionale selskap.

Planene for å slå seg sammen har kollapset i løpet av året.

For CityJet er utsiktene til å kunne klare seg gjennom denne krisen til stede. SAS har i følge avisen lovet å støtte selskapet gjennom koronakrisen, i tillegg til at selskapet selv har kommet opp med tiltak for å kunne kutte kostnader på flere millioner britiske pund.

Retten i Irland har gitt uttrykk for at de er positive til å gi selskapet en sjanse til å legge frem en plan for å klare seg økonomisk gjennom og etter koronakrisen.

Brussels Airlines har i denne krisetiden or selskapet valgt å si opp avtalen hvor CityJet flyr flere regionale ruter i Belgia og ut i Europa.

De neste ukene vil vise hvorvidt selskapet kan klare å forhandle seg frem til en løsning med kreditorene, og overbevise retten om at det er en fremtid også etter koronakrisen.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer