Foto: Hans O. Nyborg

Det irske selskapet CityJet som flyr på oppdrag for SAS og Aer Lingus med flere, har måtte bed den irske domstolen om beskyttelse mot sine kreditorer. I følge avisen The Irish Times er selskapet insolvent og har ikke kapital til å oppfylle forpliktelsene overfor sine kreditorer.

Selskapet har 1175 ansatte i flere land og flyr i dag kun på wet-leasekontrakter for andre flyselskap. CityJet har 33 fly i sin flåte, og skulle i løpet av 2020 ha slått seg sammen med det spanske selskapet Air Nostrum, for å danne Europas største regionale selskap.

Planene for å slå seg sammen har kollapset i løpet av året.

For CityJet er utsiktene til å kunne klare seg gjennom denne krisen til stede. SAS har i følge avisen lovet å støtte selskapet gjennom koronakrisen, i tillegg til at selskapet selv har kommet opp med tiltak for å kunne kutte kostnader på flere millioner britiske pund.

Retten i Irland har gitt uttrykk for at de er positive til å gi selskapet en sjanse til å legge frem en plan for å klare seg økonomisk gjennom og etter koronakrisen.

Brussels Airlines har i denne krisetiden or selskapet valgt å si opp avtalen hvor CityJet flyr flere regionale ruter i Belgia og ut i Europa.

De neste ukene vil vise hvorvidt selskapet kan klare å forhandle seg frem til en løsning med kreditorene, og overbevise retten om at det er en fremtid også etter koronakrisen.

ANNONSE
Forrige artikkelHva skjedde med Lufthansas første jumbojet?
Neste artikkelNytt tilbakeslag for Boeing – GE Capital Aviation kansellerer bestilling på 69 MAX-fly