SAS-sjef bekymret for EU-avgift

Direktør i SAS, Richard Gustafson er både skuffet og bekymret over måten utslippsavgifter for flyselskapene i Europa innføres på.

Gustafson sier i et intervju med den svenske nyhetstjenesten TT at det er bekymringer for hvordan luftfarten vil kunne klare å håndtere enda en avgift.

-De europeiske flyselskapene sliter allerede med høye drivstoffpriser, usikker konjunktur og hard konkurranse. For SAS har det vært noen svært tøffe år, med store tap i de siste ni årene. Nå skal selskapet for første gang klare seg uten at de tre eierlandene spytter inn ekstra kapital, men store ekstra utgifter, det tåler ikke selskapets framtid, sier Gustafson.

SAS har nå 9 milliarder svenske kroner i finansiell beredskap, og en egen kapital på 12,4 milliarder svenske kroner som skal sikre driften for inneværende år og sette grunnlaget for en bedring i årene som kommer.

 Gustafson har derfor en stor bekymring opp i det hele, det er EU og det nye utslippavgifter. Det vil i følge SAS-sjefen bli svært negativt for europeiske flyselskap og flyproduksjon.

ANNONSE
Forrige artikkelCimber sier opp 200 ansatte
Neste artikkelVideo: Bygget flysimulator i garasjen