10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

SAS-sjef bekymret for EU-avgift

Direktør i SAS, Richard Gustafson er både skuffet og bekymret over måten utslippsavgifter for flyselskapene i Europa innføres på.

Gustafson sier i et intervju med den svenske nyhetstjenesten TT at det er bekymringer for hvordan luftfarten vil kunne klare å håndtere enda en avgift.

-De europeiske flyselskapene sliter allerede med høye drivstoffpriser, usikker konjunktur og hard konkurranse. For SAS har det vært noen svært tøffe år, med store tap i de siste ni årene. Nå skal selskapet for første gang klare seg uten at de tre eierlandene spytter inn ekstra kapital, men store ekstra utgifter, det tåler ikke selskapets framtid, sier Gustafson.

SAS har nå 9 milliarder svenske kroner i finansiell beredskap, og en egen kapital på 12,4 milliarder svenske kroner som skal sikre driften for inneværende år og sette grunnlaget for en bedring i årene som kommer.

 Gustafson har derfor en stor bekymring opp i det hele, det er EU og det nye utslippavgifter. Det vil i følge SAS-sjefen bli svært negativt for europeiske flyselskap og flyproduksjon.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

SAS-streiken er over – flyene letter igjen fredag

Steffen Sundt

Nær 300.000 rammet av streiken – over 500 kanselleringer onsdag

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer