6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

SAS sliter etter konkursene

Flyselskapet SAS sliter etter at både danske Cimber Sterling og svenske Skyways med City Airlines ble nedlagt på kort tid. Begge selskapene var partnere for SAS og fløy flere regionale ruter på oppdrag for det skandinaviske selskapet.

Over 12.000 passasjerer har fått merke at SAS sliter med å kunne få på plass flyvninger som de to mindre aktørene utførte. SAS har klart å tette noe av hullene i sitt nettverk etter Cimber konkursen, men Skyways kom som en overraskelse, og har skapt mye trøbbel for operasjonene.

Igor Kolomoisk, investoren som sto bak Mansvell Enterprise, som eide både Cimber og Skyways har ved å legge ned selskapene sendt rundt 200 ansatte ut i arbeidsledighet.

Nå tror danske analytikere at Flybe Nordic vil bli en sterk aktør i det danske og svenske regionale markedet. Med de to siste konkursene ligger nemlig alt til rette for at den finske aktøren kan forsyne seg av markedet uten større konkurranse.

 

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer